Een projectweek over vrijheid? Of verdieping op een specifiek onderwerp? Er is nog veel meer lesmateriaal dat gaat over vrijheid of onvrijheid, van diverse makers. Onderstaande kunnen we zeker aanbevelen.
Op de website van Prodemos vind je onder meer een video, werkblad, powerpoint foto-opdracht over de 'vier vrijheden' van President Roosvelt.
Unicef en Humanity House maakten deze digitale les over oorlog, kinderen op de vlucht en vrede. Vrijheid is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Op de website Slavernij en jij heeft het Nationaal Instituut Slavernijverleden en Erfenis veel vragen en antwoorden over het Slavernij verzameld.
Terinfo maakt terrorisme en politiek geweld bespreekbaar in de klas. Op de website vind je lesmateriaal, gastlessen en onderzoek.
Debatteren in de klas, hoe doe je dat? Het Nederlands debatinstituut geeft trainingen en op de website schooldebatteren vind je laagdrempelige werkvormen, oefeningen, stellingen en video's
Op Lessonup heeft geschiedenisleraar.nl een serie lessen gemaakt over Vrijheid en gelijkheid.
Mysterie 1572 is een lespakket van Geboorte van Nederland over vrijheid, verdraagzaamheid, verscheidenheid en verbondenheid, dat draait om burgerschap, geschiedenis en erfgoed.
Praten over vrijheid en onvrijheid, is al snel persoonlijk en de impact kan groot zijn. Verwerking in de klas is daarom belangrijk, nazorg kan nodig zijn. Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Via 'producten' kun je filteren op allerlei lesmateriaal.
Wil je op de hoogte gehouden worden van het schoolprogramma nieuws van Hof van Nederland, het Dordrechts Museum en Huis Van Gijn?